Blog

Blog

Az elektromos járművek és a parkolók tűzveszélyességi kihívásai 768 465 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Az elektromos járművek és a parkolók tűzveszélyességi kihívásai

A fosszilis tüzelőanyag-kibocsátás csökkentésének sürgőssége miatt az elektromos járművek (electric vehicle, EV-k) bevezetése elkerülhetetlen. Az EU célja, hogy 2040-re 90%-kal csökkentse a közlekedésből származó üvegházhatású…

Miért akarnak a vállalatok még mindig saját adatközpontokat? 768 465 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Miért akarnak a vállalatok még mindig saját adatközpontokat?

Néha úgy tűnik, mintha a felhő bekebelezné a vállalati számítástechnikát. 2022-ben a vállalkozások világszerte közel 230 milliárd dollárt költöttek külső (vagy “nyilvános”) felhőszolgáltatásokra, szemben a…

Minőségi ügyfelek kiszolgálása professzionális szolgáltatással – interjú Vitéz Tiborral, az épülettechnológiai szolgáltatások vezetőjével 1200 630 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Minőségi ügyfelek kiszolgálása professzionális szolgáltatással – interjú Vitéz Tiborral, az épülettechnológiai szolgáltatások vezetőjével

A H1 Systems, mint kritikus infrastruktúra szolgáltató elsősorban olyan létesítményekkel foglalkozik, amelyek működésbiztonságára kiemelt figyelem irányul. Az infrastruktúra szolgáltatások igazgatóságunk két kevésbé látványos vagy sokat említett, de annál fontosabb divíziója a létesítmény- és a biztonságtechnikai üzemeltetés területei, ezek vezetését látja el Vitéz Tibor. Alig fél éve volt a vállalatnál, amikor a cég első külföldi üzemeltetési projektjének nyertes pályázatában vett részt, amely mellett Tibor beszélt nekünk kiélezett havária helyzetekről, és a 2024-es jövőképről is.

A mesterséges intelligencia kevés szerepet kap az adatközpontokban – egyelőre 768 465 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

A mesterséges intelligencia kevés szerepet kap az adatközpontokban – egyelőre

A mesterséges intelligencia (AI) témája megragadta a közvélemény fantáziáját, és ma már alig telik el hét újabb áttörésről szóló hírek nélkül. A szakértők és nem szakértők által egyaránt hangoztatott, olykor drámai előrejelzések között szerepel a munkahelyek megszűnésének lehetősége.

Kölcsönös megértés és tisztelet – a mindennapok vezérelvei 1200 630 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Kölcsönös megértés és tisztelet – a mindennapok vezérelvei

Szabó Viktor H1 Systems-es karrierje több mint 10 éve indult, amikor technikusként került a vállalathoz. Számos üzemeltetési projekten dolgozott országszerte, majd tavaly szeptemberben biztonságtechnikai szervizvezetővé lépett elő. Ma már munkaideje nagy részét az irodában tölti, ajánlatok műszaki tartalmáért felel, 15 ember munkáját koordinálja. Egyedi karrierútjából fakadóan szívügyének tekinti, hogy a kinti és a benti csapat minél jobban szót értsen egymással.

A kiberbiztonság a bejárati ajtónál kezdődik 1920 1280 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

A kiberbiztonság a bejárati ajtónál kezdődik

A ‘kiberbiztonság’ fogalmát gyakran csak a digitális tér védelmére korlátozzuk, figyelmen kívül hagyva, hogy szorosan összefonódik a fizikai biztonsággal.

A H1 Systems esetében a fizikai kiberbiztonság különösen fontos, hiszen itt ér össze két meghatározó szakterületünk: az adatközpont és az épülettechnológia tudásunk.

Ez a kapcsolódási pont lehetővé teszi számunkra, hogy integrált megközelítést alkalmazzunk az adatközpontok kiberbiztonsági kihívásaira, kiemelve azokat az átfedéseket, ahol a legkevésbé várt eszközök és megoldások is kulcsfontosságúak lehetnek a védekezésben. A következő cikkben jó pár gondolatébresztő részletre világít rá a szerző, amelyre a kritikus infrastruktúra üzemeltetőknek érdemes figyelnie.

Az adatközpontok és a szélessávú kommunikációs hálózatok energiafogyasztása az EU-ban 768 465 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Az adatközpontok és a szélessávú kommunikációs hálózatok energiafogyasztása az EU-ban

Az európai adatközpontok energiafogyasztásáról rendkívül fontos, hiánypótló tanulmányt közölt az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC). A digitális szolgáltatások iránti kereslet hatalmas növekedést idézett elő az adatközpontok és kommunikációs hálózatok energiafogyasztásban, azonban hogy pontosan mennyit, arról kevés az egységes és elérhető információ. A tanulmány kísérletet tesz arra, hogy pontos becsléseket tegyen a 2022-es évre ezen a területen, majd ezek alapján ajánlásokat fogalmaz meg, hogy a jövőbeli mérések pontosabbak, hozzáférhetőbbek, és átláthatóbbak legyenek.

A jövő adatközpontjai: karbonsemlegesség a reziliencia megőrzésével 1200 630 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

A jövő adatközpontjai: karbonsemlegesség a reziliencia megőrzésével

Takács Gábor több, mint tíz évvel ezelőtt a H1 Systems üzemeltetési csapatában kezdte, tavaly decemberben pedig a H1 Systems tervezési vezetőjévé lépett elő. Nemrégiben pedig Magyarországon elsőként szerezte meg az Uptime Institute ASA (Accredited Sustainability Advisor) minősítését a már sikerrel alkalmazott ATD (Accredited Tier Designer) mellé. A minősítés a digitális infrastruktúra – azon belül is különös tekintettel az adatközpontok fenntarthatóságával (például: szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, energiahatékonyság, megújuló energia) kapcsolatos szakértelem növelésére összpontosít.

Az év legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partnere a H1 Systems! 2016 1512 H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.

Az év legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partnere a H1 Systems!

A budapesti reptér üzemeltetője magas minőségi elvárásokkal és világos célkitűzésekkel dolgozik: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2023-ban összesen 17 nemzetközi elismerést gyűjtött, többek között az…